Έκτακτα Περιστατικά

 
 

Επείγοντα οδοντιατρικά περιστατικά

 
Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης καλέστε στο τηλέφωνο του ιατρείου για να κανονιστεί ένα ραντεβού το συντομότερο δυνατό και να δωθούν οδηγίες άμεσης δράσης! Η ανταπόκρισή μας θα είναι άμεση και αποτελεσματική.
Είμαστε πάντα σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουμε καθεμία από τις παρακάτω καταστάσεις:
 
 
 
 
 
 
Ένας πόνος στα δόντια υποδηλώνει ότι υπάρχει μια βλάβη. Ο πόνος μπορεί να προέρχεται από το ίδιο το δόντι, το νεύρο του δοντιού, από τα ούλα, από τους μυς των γνάθων ή τις αρθρώσεις. Θα πρέπει να γίνει μια λεπτομερείς εξέταση για εντοπισμό της αιτιολογίας του πόνου και να δωθεί η ανάλογη θεραπεία. Καλέστε μας για να σας δώσουμε επείγον ραντεβού και συμβουλευτείτε μας για την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.
 
 
 
Αν εμφανιστεί πρήξιμο στο στόμα ή στο πρόσωπό σας εξαιτίας κάποιου οδοντικού προβλήματος θα πρέπει να καλέσετε αμέσως τον οδοντίατρο σας. Οίδημα (πρήξιμο) που επεκτείνεται στο μάτι ή στο λαιμό σας ή εμφάνιση πυρετού απαιτούν άμεση αντιμετώπιση!

 
 
 
Η θεραπεία εξαρτάται από το μέγεθος του σπασίματος. Αισθητικό σφράγισμα για μικρό ή μεσαίο σπάσιμο, όψη για μεσαίο σπάσιμο και θήκη για εκτεταμένο σπάσιμο. Αν το σπάσιμο έχει επηρεάσει το νεύρο του δοντιού τότε θα χρειαστεί να προηγηθεί απονεύρωση.

 
 
 
 
 
Ένα οδοντικό απόστημα μπορεί να προέρχεται από τη νέκρωση του νεύρου του δοντιού ή να είναι αποτέλεσμα φλεγμονής των ούλων ή ο συνδυασμός των δύο. Το απόστημα μπορεί να είναι κάτι πολύ σοβαρό. Τα συμπτώματα του είναι έντονος πόνος και πρήξιμο στην περιοχή που έχει προσβληθεί. Καλέστε μας για να σας δώσουμε επείγον ραντεβού και συμβουλευτείτε μας για την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

 
 
 
Αν ένα δόντι φύγει από το στόμα μετά από τραυματισμό
  1. αν βρείτε το δόντι μην το πιάσετε από τη ρίζα του αλλά από τη μύλη του.
  2. αν είναι βρώμικο μην το ξεπλύνετε σε τρεχούμενο νερό
  3. τοποθετείστε το απαλά σ’ένα καθαρό δοχείο με φυσιολογικό ορό, κρύο γάλα ή νερό.
  4. Άμεση μετάβαση στον οδοντίατρο