Κλείστε Ραντεβού

Παιδοδοντία από την Οδοντιατρική Kλινική Maydental στο Χαλάνδρι

Παιδοδοντία

Παιδοδοντία είναι ο κλάδος της οδοντιατρικής που ασχολείται με την πρόληψη και την θεραπεία των οδοντικών και στοματικών νόσων των παιδιών και των εφήβων. Τα παιδικά δόντια (νεογιλά) είναι διαφορετικά από τα δόντια των ενηλίκων τόσο στην μορφολογία και το χρώμα όσο και στον αριθμό. Επιπλέον όλο το στοματογναθικό σύστημα συνεχώς μεταβάλλεται καθώς το παιδί αναπτύσσεται. Τα παιδικά δόντια πέφτουν δίνοντας τη θέση τους στα μόνιμα, οι γνάθοι μεγαλώνουν, οι διατροφικές συνήθειες και προτιμήσεις αλλάζουν.

Μαζί με τη σωματική ανάπτυξη το παιδί αναπτύσσει και τις νοητικές του ικανότητες και τον συναισθηματικό του κόσμο έχοντας διαφορετική αντίληψη και ευαισθησίες σε κάθε ηλικία. Όλα αυτά πρέπει να λαμβάνονται υπόψην από τον οδοντίατρο/παιδοδοντίατρο ούτως ώστε να αναπτύσσεται η ανάλογη σχέση γιατρού-ασθενή και η σωστή επικοινωνία σε κάθε ηλικία.

Από ποια ηλικία μπορεί το παιδί μου να σας επισκεφθεί;

Στο ιατρείο μας αναλαμβάνουμε την παρακολούθηση παιδιών από την στιγμή που το πρώτο δόντι ανατέλλει στο στόμα γύρω δηλαδή στους 6 μήνες! Απλά φέρτε το μαζί σας σε μια δική σας απλή επίσκεψη για εξέταση. Έτσι το βρέφος και αργότερα το παιδί αποκτά εξοικείωση με το οδοντιατρικό περιβάλλον, σωστές συνήθειες στοματικής υγιεινής και διατροφής και έτσι επιτυγχάνουμε σωστή πρόληψη.

Στις περιπτώσεις που έχουμε ήδη είτε τερηδόνα είτε ουλίτιδα στόχος μας είναι η εξάλειψη τους με τρόπο απλό και ευχάριστο.

Οι Υπηρεσίες που παρέχουμε:

Προληπτικό Πρόγραμμα

 • Στίλβωση-Φθορίωση:
  Συνιστάται να γίνεται κάθε έξι μήνες με ένα χρόνο στο ιατρείο από την ηλικία των 3,5 – 4 ετών. Συνοδεύεται με τις αντίστοιχες οδηγίες στοματικής υγιεινής και συμβουλές διατροφής αναλόγως με την ηλικία του παιδιού. Το φθόριο από τη μία βοηθά στον σχηματισμό δυνατότερων κρυστάλλων του σμάλτου που αντιστέκονται στην τερηδόνα και από την άλλη όταν υπάρχει τερηδόνα στα αρχικά στάδια βοηθά στην επανασβεστίωση του σμάλτου.

 • Προληπτικές εμφράξεις οπών και σχισμών- fissure sealant:
  Οι μόνιμοι τραπεζίτες ανατέλλουν στο στόμα στην ηλικία των 6 και 11 ετών και όπως ξέρουμε δεν αλλάζουν ξανά. Η προληπτική έμφραξη είναι ένα λεπτό στρώμα λευκού σφραγίσματος που τοποθετείται στις αύλακες του δοντιού, εκεί όπου παγιδεύονται οι τροφές και ξεκινά η τερηδόνα. Επιπλέον το sealant απελευθερώνει φθόριο που δρα εναντίον της τερηδόνας όπως εξηγήσαμε πιο πάνω.

Θεραπευτικό πρόγραμμα

 • Εμφράξεις σύνθετης ρητίνης:
  Εάν η τερηδόνα έχει ξεπεράσει τα αρχικά στάδια τότε χρειαζόμαστε σφράγισμα. Τα σφραγίσματα σύνθετης ρητίνης είναι αισθητικά, έχουν αντοχή και προστατεύουν τα δόντια από κατάγματα. Μπορούν να τοποθετηθούν σε δόντια μόνιμα και παιδικά ( νεογιλά), πρόσθια και οπίσθια.

 • Εξαγωγές παιδικών (νεογιλών) και μόνιμων δοντιών (σε περιπτώσεις πχ που θα ακολουθήσει ορθοδοντική θεραπεία). Χρησιμοποιείται τοπική αναισθησία χωρίς να γίνει αντιληπτό από τα παιδιά και η όλη διαδικασία είναι σύντομη και ευχάριστη.

 • Αντιμετώπιση ουλίτιδας και νόσων του περιοδοντίου

Έκτακτα περιστατικά