Κλείστε Ραντεβού

Όψεις πορσελάνης ή σύνθετης ρητίνης - Οδοντιατρική Kλινική Maydental στο Χαλάνδρι

Βελτίωση του χρώματος, σχήματος και θέσης των πρόσθιων δοντιών μας

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις αλλά και όταν έχουμε πολλά και αντιαισθητικά σφραγίσματα, σπασίματα στα δόντια ή διαστήματα ανάμεσα στα δόντια μπορούμε να βοηθηθούμε από τις όψεις πορσελάνης ή σύνθετης ρητίνης. Υπάρχει ένδειξη για την τοποθέτηση μιας όψης όταν υπάρχει ανάγκη βελτίωσης της πρόσοψης του δοντιού.

Οι όψεις πορσελάνης είναι λεπτές φλοίδες πορσελάνης που συγκολλούνται κατευθείαν πάνω στην ενυπάρχουσα οδοντική ουσία με ελάχιστη παρέμβαση.

Οι όψεις σύνθετης ρητίνης τοποθετούνται με ελάχιστη ή και καθόλου παρέμβαση στους οδοντικούς ιστούς χρησιμοποιώντας πολυχρωματική τεχνική.

Πρώτα εξετάζουμε τα φυσικά δόντια ως προς το χρώμα, το σχήμα, τη διαφάνεια και άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και γίνεται η επιλογή των ρητινών που θα χρησιμοποιηθούν. Π.χ διαφορετική για την οδοντίνη που προσδίδει το χρώμα στο δόντι και διαφορετική για το σμάλτο που αφήνει το φως να το διαπεράσει. Κατά την πολυχρωματική τεχνική η σύνθετη ρητίνη τοποθετείται σε στρώματα έτσι ώστε να προσομοιάζει τον τρόπο που η αδαμαντίνη, το σμάλτο, δένει με την οδοντίνη, που βρίσκεται κάτω απ’το σμάλτο. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ αισθητικό, φυσικό χαμόγελο άμεσα, χωρίς πόνο και χωρίς να παρέμβουμε στους οδοντικούς ιστούς

Τι γίνεται εάν δεν μου αρέσει το αποτέλεσμα?

Το αποτέλεσμα μπορεί να οπτικοποιηθεί πριν καν ξεκινήσουμε τη θεραπεία. Τοποθετείται πάνω στα δόντια του ασθενούς με τη βοήθεια ενός καλουπιού προσωρινό υλικό στο σχήμα και μέγεθος του προτεινόμενου σχεδίου! Οποιεσδήποτε διαφοροποιήσεις γίνονται σ’αυτό το στάδιο μαζί με τον ασθενή και αναπαράγεται το συμφωνηθέν αποτέλεσμα.